Tammikuun tapaaminen 20.1.2019

Tammikuun tapaamiseen kokoonnutaan sunnuntaina 20.1. kello 13 perinteisesti Kuorevesisaliin (Opinkuja 2, Halli). Käynnistämme juhlavuoden ”Kuorevesi 150” iloisesti The River Brass Bandin puhallinmusiikilla ja VoiSen kuorolaululla. Lisäksi ”kuvia Kuorevedeltä” eli arkiston aarteista koottu katsaus. Seuran emännät tarjoilevat makoisat pullakahvit.

Kaikille avoin, Tervetuloa!

Viime kesän tapahtumia

Kesätapahtumien pääpaikkaan kotiseutumuseolle ehtivät keväällä 2018 ensimmäisinä Kuoreveden koulun 5.-luokkalaiset ja Hallin Vinka-eskarit jo toukokuun lopulla. Kohta sitten kokonaiset 100 Kuorevesi-pyöräilijää kävi siellä kirjaantumassa ja nauttimassa Suinulan kyläyhdistyksen ja Nysän järjestämästä buffetista.
Vietettiin myös Immin päiviä ja kuunneltiin sanajumalanpalvelus mitä kauneimmassa säässä juhannussunnuntaina. Taidettakin museolla harrastettiin, kun Tampereen yliopiston kaksi Serlachius taideleiriä kävi siellä maalaamassa kumpikin yhden päivän.
Näiden museotapahtumien lisäksi laulettiin yhdessä Lentäjäveljestenaukiolla sekä kuultiin lisää Kuoreveden kirkon alle ja sen vieressä oleviin hautoihin haudatuista.

Museon aukiolo

Kotiseutumuseo oli kesällä 2018 avoinna 27.6.–29.7. Oppaana toimi edelliseltä kesältä tuttu Einari Salo. Tämän jälkeenkin vierailuajoista voi tarvittaessa sopia ottamalla yhteyttä museovastaaviin (puh. 050 445 2046 tai 050 464 5947).

Savupirtin kesänäyttelyssä oli päätalon yläkerrasta sortovuosiin ja sisällissotaan liittyviä esineitä teemalla ”Kohti omaa maata” sekä  kirjallista aineistoa kotiseutuarkiston kokoelmista. Myös viimekesäisen Kuoreveden kylät -näyttelyn seinätaulut ja kirjallinen aineisto ovat edelleen savupirtissä.

Tapahtumia vuodelta 2018

21.1. Tammikuun tapaamisen aiheena oli lentokone Saab Gripen E, jota esittelivät Jan Lewenstam ja Knut Övrebö.

11.6. Immin päiviä vietettiin perinteisten nimipäiväkahvien merkeissä. Lapset lauloivat, kuultiin Immin 65-vuotishaastattelu ja saatiin uutta tarinaa Immin kehdosta.

24.6. Juhannussunnuntain sanajumalanpalvelukseen kokoonnuttiin alueseurakunnan järjestämänä laulamaan tuttuja ja kauneimpia virsiä. Kirkkokahvit tarjosivat Riihosperä–Lahdenkylä–Joensuu-kylät.

6.7. Yhteislauluiltana Lentäjäveljestenaukiolla Hallissa laulu raikui Lasse Viinikan juontamana ja Jantsikene Family Folk Bandin säestyksellä. Seura oli mukana järjestelytalkoissa.

16.7. Hautausmaa tutuksi -tapahtuma sai jatkoa tänäkin vuonna, kun Marja Tolonen kertoi Kuoreveden kirkon vieressä olevista haudoista.

Kuvat suurenevat klikkaamalla (jos ruudullasi ei näy koko kuva kerralla, paina Ctrl -) (Huom. uuden kuvagallerian valmistelu on kesken!)