Kesän tapahtumia

Kesätapahtumien pääpaikka kotiseutumuseo on laitettu kesäkuntoon ja on jo vastaanottaa ensimmäiset vieraansa. Ensimmäisinä ehtivät Kuoreveden koulun 5.-luokkalaiset ja Hallin Vinka-eskarit. Sitten edelleen jatkuneessa kauniissa kesäauringossa museolla pysähtyi kokonaiset 100 Kuorevesi-pyöräilijää kirjaantumassa ja nauttimassa Suinulan kyläyhdistyksen ja Nysän järjestämästä buffetista.

Perinteisesti museolla

Tästä jatkamme perinteisesti museolla.

Immin päiviä vietetään jälleen maanantaina 11.6. kello 18 alkaen. Perinteisten nimipäiväkahvien, runojen ja laulujen lisäksi ohjelmassa on mm. Immi Hellénin 65-vuotishaastattelu Koululaisenlehdestä vuodelta 1926. Uutta tarinaa saadaan myös Immin kehdosta.

Juhannussunnuntain sanajumalanpalvelukseen kokoonnutaan sunnuntaina 24.6. kello 10. Aluekappalainen Marjatta Mäkinen, kanttori Laura Laine ja suntio Toni Vanhanen toimittavat jumalanpalveluksen ja tekstin lukee Eija-Liisa Aholainen. Luvassa on tuttuja ja kauneimpia virsiä. Kirkkokahvit tarjoavat Riihosperä–Lahdenkylä–Joensuu-kylät.

Savupirtin kesänäyttelyyn on koottu ryhmä museon päätalon vaikeakulkuisen yläkerran aarteista. Tällä kertaa aiheeksi valittiin sortovuosiin ja itsenäistymiseen liittyvät esineet. Niiden lisäksi lähinnä kirjallista aineistoa on mukana myös kotiseutuarkiston kokoelmista. Myös viimekesäisen Kuoreveden kylät -näyttelyn seinätaulut ja kirjallinen aineisto ovat edelleen tutkittavissa savupirtissä.

Kotiseutumuseoon avoinna 27.6.–29.7. keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Oppaana toimii viime kesästä tuttu Einari Salo.  Museolle on edelleenkin vapaa pääsy, joten siellä voi piipahtaa useampiakin kertoja vaikkapa kesävieraiden kanssa! Muista vierailuajoista voi sopia ottamalla yhteyttä johonkin neljästä museovastaavasta.

Tervetuloa tapahtumiin ja museolle!

Muuallakin tapahtuu

Perinteitä seurataan myös museon ulkopuolella.

Yhteislaulua voimme jälleen harrastaa perjantaina 6.7. kello 18 Lentäjäveljestenaukiolla Hallissa. Laulantaa juontaa kylän oma poika Lasse Viinikka ja musiikista vastaa Jantsikene Family Folk Band. Kuorevesi-Seura on mukana yhtenä järjestäjänä. Kaunis ilma on tilattuna!

Hautausmaa tutuksi -tapahtuma saa jatkoa tänäkin vuonna maanantaina 16.7. kello 18, kun Marja Tolonen kertoo Kuoreveden kirkon vieressä olevista haudoista.

Tervetuloa laulamaan ja kirkkopihalle!

Tapahtumia vuodelta 2018

21.1. Tammikuun tapaamisen aiheena oli lentokone Saab Gripen E, jota esittelivät Jan Lewenstam ja Knut Övrebö.

Tapahtumia vuodelta 2017

11.6. Immin päivillä sunnuntaina 11.6. tukevasti tietoa kylistä ja kuultiin Kuorehisten tarjoamaa kotiseutuaiheista musiikkia. Savupirtin kamarissa avattiin ”Kuoreveden kylät” -näyttely.

18.6. ”Kannaksen halki – Kuoreveden komppania rajalta toisen yli 1941” -kirja julkistettiin Kuokkalassa.

25.6. Alueseurakunnan järjestämä kansanlaulukirkko oli jo kolmas laatuaan. Perinnelaulajat avustivat ja kahvitusvuorossa oli Kaltila–Vessari-kylät.

6.7. Hautausmaa tutuksi -kierroksella kuultiin muistomerkeistä ja sankarihaudoista Kirkkopihalla Marja Tolosen kertomana.

25.7. Tehtiin kotiseuturetki pääkohteena Sysmä ja siellä mm. Suomen Harmonikkamuseo.

1.8. Lauluilta Kuokkalassa järjestettiin yhdessä Pohjois-Kuoreveden Kylien kanssa. Sota-ajan lauluihin johdattivat Elina Laaksi ja Jukka Rantanen.

Kuvat suurenevat klikkaamalla (jos ruudullasi ei näy koko kuva kerralla, paina Ctrl -)