Kuorevesi 150 vuotta -juhla 28.7.

Kunnan perustamisen juhlintaa jatketaan sunnuntaina 28. heinäkuuta kello 13 Kuorevesisalissa (Opinkuja 2, Halli). Ohjelmassa on musiikkia, laulua, runoa ja historiaa. Myös kesäasukkaille tarjotaan mahdollisuus nähdä uusintana tammikuussa esitetty ”Kuvia Kuorevedeltä” -kuvakooste hieman muokattuna.

Kakkukahvit tarjoillaan! Tervetuloa!

Museo auki kesällä 2019

Kotiseutumuseo on avoinna 26.6.–4.8.2019 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Opas Juho Yläjärvi on tuolloin paikalla. Muina aikoina museoon pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä johonkin museovastaavista. Museolle ei edelleenkään ole pääsymaksua. Savupirtissä on esillä uusi näyttely ”Kuorevesi 150 vuotta” ja osa toissakesän ”Kuoreveden kylät” -näyttelystä on edelleen tutkittavissa.

Tervetuloa museolle!

Tapahtumia vuodelta 2019

20.1. Tammikuun tapaamisella avattiin Kuorevesi 150 -juhlavuosi musiikin ja ”Kuvia Kuorevedeltä” -kuvakoosteen merkeissä

11.6. Immin päiviä vietettiin perinteisin nimipäiväkahvein. Esiintyjinä ”muikkutohtori” Erkki Lahti, runotyttö Siiri Salmi sekä musisoijat Katja Autonen-Lepistö & tyttäret Iida ja Emmi.

23.6. Juhannussunnuntain sanajumalanpalvelukseen kokoonnuttiin kyläpappi Marjatta Mäkisen, kanttori Laura Laineen ja Perinnelaulajien kera. Tekstit luki Terttu Nisula ja kirkkokahvit tarjosi Kertteen-Palsinan kyläyhdistys.

5.7. Laulettiin yhdessä Lentäjäveljestenaukiolla. Runsasta laulajakansaa säesti JantsikeneFamilyFolkBand ja tilaisuuden juonsi Vera Raittila. Järjestivät yhdessä Kuorevesi-Seura ja Hallin seutu ry.

10.7. Kotiseutumuseolla maalattiin Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän ja Kuvataiteen päivän kunniaksi. Järjesti Kuoreveden Taideseura ry.

Kuvat suurenevat klikkaamalla (jos ruudullasi ei näy koko kuva kerralla, paina Ctrl -) (Huom. uuden kuvagallerian valmistelu on kesken!)