Kuorevesi 150 vuotta -juhlanäyttely jatkaa

Kuorevesisalin aulassa 28.8. esillä ollut juhlanäyttely sai jatkoa, kun Kaija Laukkanen ripusti noin puolet esillä olleista kuorevesiläisten töistä Emppiksen seinille. Näyttely on avoinna 5.9.2019 saakka Emppiksen (Puistotie 7, Halli) aukioloaikoina ma-to 8–16 ja pe 8–14. Tervetuloa tutustumaan!

Museolle vielä sopimalla

Kotiseutumuseo oli avoinna 26.6.–4.8.2019, jolloin oppaana oli Juho Yläjärvi. Syksyn viimeiset vieraat saapuvat vasta syyskuun loppupuolella, joten museo on edelleen käyntikunnossa. Tänä aikana museoon pääsee tutustumaan ottamalla etukäteen yhteyttä johonkin museovastaavista (ks. Kotiseutumuseo). Savupirtissä on esillä näyttely ”Kuorevesi 150 vuotta” ja osa toissakesän ”Kuoreveden kylät” -näyttelystä on edelleen tutkittavissa. Savupirtissä on nyt valot!

Tapahtumia vuodelta 2019

20.1. Tammikuun tapaamisella avattiin Kuorevesi 150 -juhlavuosi musiikin ja ”Kuvia Kuorevedeltä” -kuvakoosteen merkeissä

11.6. Immin päiviä vietettiin perinteisin nimipäiväkahvein. Esiintyjinä ”muikkutohtori” Erkki Lahti, runotyttö Siiri Salmi sekä musisoijat Katja Autonen-Lepistö & tyttäret Iida ja Emmi.

23.6. Juhannussunnuntain sanajumalanpalvelukseen kokoonnuttiin kyläpappi Marjatta Mäkisen, kanttori Laura Laineen ja Perinnelaulajien kera. Tekstit luki Terttu Nisula ja kirkkokahvit tarjosi Kertteen-Palsinan kyläyhdistys.

5.7. Laulettiin yhdessä Lentäjäveljestenaukiolla. Runsasta laulajakansaa säesti JantsikeneFamilyFolkBand ja tilaisuuden juonsi Vera Raittila. Järjestivät yhdessä Kuorevesi-Seura ja Hallin seutu ry.

10.7. Kotiseutumuseolla maalattiin Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän ja Kuvataiteen päivän kunniaksi. Järjesti Kuoreveden Taideseura ry.

17.7. Kotiseuturetki Tampereelle kauniissa kesäsäässä kohteina aamukahvit Haiharassa, Kalevankankaan hautausmaa, Tuomiokirkko, lounas Tammelan Hovissa, Museo Milavida ja Amurin työläismuseokortteli

28.7. Kuorevesi 150 vuotta -juhla Kuorevesisalissa historiaan johdattelijana ja juontajana Elina Laaksi. Muina esiintyjinä Päivi Liukko, Siiri Salmi, Erkki Kolehmainen, Kuorehiset, Inka Koivunen ja Martta Valo sekä Perinnelaulajat. Kuorevesi 150 vuotta -juhlanäyttelyn kokosi Kaija Laukkanen.

Kuvat suurenevat klikkaamalla (jos ruudullasi ei näy koko kuva kerralla, paina Ctrl -) (Huom. uuden kuvagallerian valmistelu on kesken!)