Kohti kesää!

Kesä ja kesätapahtumat ovat tulossa, vaikka ilmojen puolesta sitä ei nyt uskoisi.

Kotiseutumuseon kesä aloitetaan perinteisesti Immin päivillä sunnuntaina 11.6. kello 13. Silloin avataan savupirtissä ”Kuoreveden kylät -näyttely” ja ohjelmassa on myös tukevasti tietoa kylistä sekä Kuorehisten tarjoamaa kotiseutuaiheista musiikkia.

Seuraavana sunnuntaina 18.6. julkistetaan Kuokkalassa Jussi Kirjavaisen aineistosta painettuun asuun muokattu kirja ”Kannaksen halki – Kuoreveden komppania rajalta toisen yli 1941”.

Alueseurakunnan järjestämä juhannussunnuntain sanajumalanpalvelus 25.6. kello 10 jatkaa tiivistä tapaamisten sarjaa. Nyt jo perinteiksi muodostuneessa kansanlaulukirkossa avustaa Perinnelaulajat. Kahvitusvuorossa on Kaltila–Vessari-kylät.

Hautausmaa tutuksi -kierros torstaina 6.7. kello 18 jatkaa mielenkiintoisilla tarinoilla Kirkkopihan tuntumassa.

Kotiseutumuseo on avoinna 28.6.–30.7. keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Oppaana on viime kesältä tuttu Einari Salo.

Tervetuloa mukaan!

Tammikuun tapaaminen oli 29.1.

Tammikuun tapaaminen kokosi täyden Kuorevesisalin 29.1. aloittamaan maamme itsenäisyyden juhlavuotta Vilppulan Mieslaulajien konsertilla.

Ennen mieslaulua kuultiin mm. kuorevesiläisten runoilijoiden eri aikoina kirjoittamia runoja. Kuoreveden koululla kiusannut flunssa-aalto karsi nuoria esiintyjiä niin, että tapahtuman ansiokas juontaja Elina Laaksi paikkasi toista runonlausujaa Suvi Sulkusen parina. Suvi lausui lähes tasan 80 vuotta sitten kuolleen Immi Hellénin runon ”Kotini”. Myös Immin kirjoittaman laulun ”Enkeli ohjaa” esitti Kerttu Hirvonen ilman toista laulajaa.

Juhlapuheessaan valiokuntaneuvos, emerita Paula Tiihonen (o.s. Suoranta) kertoi eloisasti anekdoottien ja tarinoiden kera matkasta köyhästä kotitalostaan Hallissa keskelle pääkaupunkia ja vieläpä eduskuntaan saakka. ”Yhteinen tulevaisuus” -teemaa hän avasi mielenkiintoisesti kolmella ”teellä”: demokratia, työ ja totuus.

Erlend Jantsikenen johtamana ja Kaja Jantsikenen säestyksellä Vilppulan Mieslaulajat kajautti ilmoille todella hienon kokonaisuuden, jossa oli sekä tuttuja että monen yleisöstä ehkä ensi kertaa kuulemia lauluja. Elina Laaksin osuvat välijuonnot antoivat oivaa taustaa lauluille.

Monet kiitokset koko kuorolle ja muille esiintyjille!

Tapahtumia vuodelta 2017

29.1. Tammikuun tapaaminen juhlisti Suomen sataa itsenäisyyden vuotta mm. Vilppulan Mieslaulajien kanssa

Tapahtumia vuodelta 2016

11.6. Immin päivien nimipäiväkahvit juotiin Kuoreveden Joulun 60-juhlavuoden merkeissä