Kesän tapahtumia

Kesätapahtumien pääpaikkaan kotiseutumuseolle ehtivät ensimmäisinä Kuoreveden koulun 5.-luokkalaiset ja Hallin Vinka-eskarit jo toukokuun lopulla. Kohta sitten kokonaiset 100 Kuorevesi-pyöräilijää kävi siellä kirjaantumassa ja nauttimassa Suinulan kyläyhdistyksen ja Nysän järjestämästä buffetista.
On myös vietetty Immin päiviä ja kuunneltu sanajumalanpalvelus mitä kauneimmassa säässä juhannussunnuntaina. Taidettakin museolla harrastettiin pitkästä aikaa, kun Tampereen yliopiston kaksi Serlachius taideleiriä kävi siellä maalaamassa kumpikin yhden päivän.
Näiden museotapahtumien lisäksi on laulettu yhdessä Lentäjäveljestenaukiolla sekä kuultu lisää Kuoreveden kirkon alle ja sen vieressä oleviin hautoihin haudatuista.

Museo auki yleisölle

Kotiseutumuseo on tänä kesänä avoinna 27.6.–29.7. keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Oppaana toimii viime kesältä tuttu Einari Salo. Museolle on edelleenkin vapaa pääsy, joten siellä voi piipahtaa useampiakin kertoja vaikkapa kesävieraiden kanssa! Muista vierailuajoista voi sopia ottamalla yhteyttä museovastaaviin (puh. 050 445 2046 tai 050 464 5947).

Savupirtin kesänäyttelyyn on koottu otos museon päätalon vaikeakulkuisen yläkerran aarteista. Tällä kertaa aiheeksi valittiin sortovuosiin ja sisällissotaan liittyvät esineet teemalla ”Kohti omaa maata”. Niiden lisäksi mukana on kirjallista aineistoa kotiseutuarkiston kokoelmista. Myös viimekesäisen Kuoreveden kylät -näyttelyn seinätaulut ja kirjallinen aineisto ovat edelleen tutkittavissa savupirtissä.

Tervetuloa museolle ja tutkimaan näyttelyn antia!

Tapahtumia vuodelta 2018

21.1. Tammikuun tapaamisen aiheena oli lentokone Saab Gripen E, jota esittelivät Jan Lewenstam ja Knut Övrebö.

11.6. Immin päiviä vietettiin perinteisten nimipäiväkahvien merkeissä. Lapset lauloivat, kuultiin Immin 65-vuotishaastattelu ja saatiin uutta tarinaa Immin kehdosta.

24.6. Juhannussunnuntain sanajumalanpalvelukseen kokoonnuttiin alueseurakunnan järjestämänä laulamaan tuttuja ja kauneimpia virsiä. Kirkkokahvit tarjosivat Riihosperä–Lahdenkylä–Joensuu-kylät.

6.7. Yhteislauluiltana Lentäjäveljestenaukiolla Hallissa laulu raikui Lasse Viinikan juontamana ja Jantsikene Family Folk Bandin säestyksellä. Seura oli mukana järjestelytalkoissa.

16.7. Hautausmaa tutuksi -tapahtuma sai jatkoa tänäkin vuonna, kun Marja Tolonen kertoi Kuoreveden kirkon vieressä olevista haudoista.

Kuvat suurenevat klikkaamalla (jos ruudullasi ei näy koko kuva kerralla, paina Ctrl -)