Kevätkokous 24.4.

Kuorevesi-Seuran kevätkokous pidetään keskiviikkona 24.4. kello 18 Nuorisoseura Nysän talolla (Kuorevedentie 921). Esillä ovat sääntömääräiset asiat, kuten vuoden 2018 tilinpäätös ja vuosikertomus. Kokouksen jälkeen näytetään uusintana Tammikuun tapaamisessa esitetty kooste ”Kuvia Kuorevedeltä” vähän rauhallisemmalla tahdilla ja muokattuna.

Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Museo auki taas kesällä 2019

Kotiseutumuseo on ensi kesänä avoinna 26.6.–4.8.2019 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Opas on tuolloin paikalla. Muina aikoina museoon pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä johonkin museovastaavista. Museolle ei edelleenkään ole pääsymaksua.

Toivottavasti tulossa on jälleen vilkas museokesä. Perinteisiä kesätapahtumia ovat mm.:
– 26.5. Kuorevesi-pyöräilyn tauko- ja kirjaantumispaikka
– 11.6. Immin päivät
– 23.6. juhannussunnuntain sanajumalanpalvelus
Tarkemmat tiedot Kotiseutumuseon sivulla.

Viime kesän tapahtumia

Kesätapahtumien pääpaikkaan kotiseutumuseolle ehtivät keväällä 2018 ensimmäisinä Kuoreveden koulun 5.-luokkalaiset ja Hallin Vinka-eskarit jo toukokuun lopulla. Kohta sitten kokonaiset 100 Kuorevesi-pyöräilijää kävi siellä kirjaantumassa ja nauttimassa Suinulan kyläyhdistyksen ja Nysän järjestämästä buffetista.
Vietettiin myös Immin päiviä ja kuunneltiin sanajumalanpalvelus mitä kauneimmassa säässä juhannussunnuntaina. Taidettakin museolla harrastettiin, kun Tampereen yliopiston kaksi Serlachius taideleiriä kävi siellä maalaamassa kumpikin yhden päivän.
Näiden museotapahtumien lisäksi laulettiin yhdessä Lentäjäveljestenaukiolla sekä kuultiin lisää Kuoreveden kirkon alle ja sen viereen haudatuista. Kotiseuturetken mielenkiintoiset kohteet olivat mm. Kangasalla Lepokoti ja Kangasalatalo sekä Orivedellä Paltanmäen kotiseutumuseo.

Tapahtumia vuodelta 2019

20.1. Tammikuun tapaamisella avattiin Kuorevesi 150 -juhlavuosi musiikin ja vanhojen kuvien merkeissä

Tapahtumia vuodelta 2018

11.6. Immin päiviä vietettiin perinteisten nimipäiväkahvien merkeissä. Lapset lauloivat, kuultiin Immin 65-vuotishaastattelu ja saatiin uutta tarinaa Immin kehdosta.

24.6. Juhannussunnuntain sanajumalanpalvelukseen kokoonnuttiin alueseurakunnan järjestämänä laulamaan tuttuja ja kauneimpia virsiä. Kirkkokahvit tarjosivat Riihosperä–Lahdenkylä–Joensuu-kylät.

6.7. Yhteislauluiltana Lentäjäveljestenaukiolla Hallissa laulu raikui Lasse Viinikan juontamana ja Jantsikene Family Folk Bandin säestyksellä. Seura oli mukana järjestelytalkoissa.

16.7. Hautausmaa tutuksi -tapahtuma sai jatkoa tänäkin vuonna, kun Marja Tolonen kertoi Kuoreveden kirkon vieressä olevista haudoista.

Kuvat suurenevat klikkaamalla (jos ruudullasi ei näy koko kuva kerralla, paina Ctrl -) (Huom. uuden kuvagallerian valmistelu on kesken!)