Tervetuloa kesä!

Immin päivillä ”Kaksi kotiseutuneuvosta”

Oikea kesänvietto saatiin käyntiin, kun museolla vietettiin Immin päiviä perinteisesti 11.6. Elina Laaksin juontaman ohjelman aluksi muisteltiin Aune Laaksia, jonka syntymästä tuli huhtikuussa kuluneeksi 110 vuotta. Aunen muisteluihin toivat nimipäiväsankari Immi Hellénin mukaan esityksissään Raili Kivilahti, Lilja ja Ellen Laaksi, joita säesti Eija-Liisa Aholainen, sekä Perinnelaulajat. Komeasti soivat myös Rainer Viinikaisen ja Markku Nurmisen haitarit kauniissa auringonpaisteessa.
Uudelle kotiseutuneuvokselle Veijo Pietiläiselle luovuttivat Presidentti Niinistön lähettämän arvonimikirjeen arvonimeä hakeneen Kuorevesi-Seuran sihteeri Eija Anttonen ja varapuheenjohtaja Pekka Lahti. Sitten olivatkin vuorossa hakemukseen puoltolausunnon antaneiden yhteisöjen edustajien puheenvuorot ja onnittelut. Ensimmäinen heistä oli Jämsän kaupungin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jyrki Niittymaa.  Tätä seremoniaa seuranneen musiikkiohjelman jälkeen laulettiin kaikki yhdessä Kuoreveden laulu ja nautittiin kakkukahvit!

Kuorevesi-Seura kiittää lämpimästi kaikkia hankkeessa mukana olleita, kaikkia esiintyjiä ja juhlan vieraita mukavasta yhdessäolosta!

Kesä jatkui…

Juhannussunnuntaina 26.6. järjesti Jämsän seurakunta perinteisen sanajumalanpalveluksen kauniin aurinkoisessa poutasäässä. Sen toimitti oma pappimme Pekka Ikonen ja kanttorina oli Vesa Rekunen kuorolaisten avustamana. Tekstit luki Osmo Raiskio ja kirkkokahvit tarjosi uusin kyläyhdistyksemme Hallin seutu ry.

Koko perheen museopäivään kokoonnuttiin lauantaina 23.7. Edellisen yön rankkasade romahdutti kaksi katosta, mistä aiheutui sittemmin aika iso  harmi. Tapahtuma saatiin kuitenkin alkuun Kuokkalan salissa, jossa  taikuri Roope Ylitalon magia sai pienimmät katsojat kiljahtelemaan. Bella-poni odotteli jo ulkona innokkaita ratsastajia ja sade oli sopivasti lakannut. Toistasataa pientä ja isoa vierasta saikin nauttia päivän muusta ohjelmasta museolla makkaran ja vohveleiden ohella kauniissa kesäilmassa. Kiitos kaikille mukana olijoille ja tervetuloa museolle taas ensi kesänä!

Kuvia näistä tapahtumista tulossa lähiaikoina.

Kuvia Immin päiviltä

Kuvat suurenevat klikkaamalla (sen jälkeen kuvaa suurentaa Ctrl + ja pienentää Ctrl -)