Tervetuloa kesä!

Immin päivillä ”Kaksi kotiseutuneuvosta”

Oikea kesänvietto saatiin käyntiin, kun museolla vietettiin Immin päiviä perinteisesti 11.6. Elina Laaksin juontaman ohjelman aluksi muisteltiin Aune Laaksia, jonka syntymästä tuli huhtikuussa kuluneeksi 110 vuotta. Aunen muisteluihin toivat nimipäiväsankari Immi Hellénin mukaan esityksissään Raili Kivilahti, Lilja ja Ellen Laaksi, joita säesti Eija-Liisa Aholainen, sekä Perinnelaulajat. Komeasti soivat myös Rainer Viinikaisen ja Markku Nurmisen haitarit kauniissa auringonpaisteessa.
Uudelle kotiseutuneuvokselle Veijo Pietiläiselle luovuttivat Presidentti Niinistön lähettämän arvonimikirjeen arvonimeä hakeneen Kuorevesi-Seuran sihteeri Eija Anttonen ja varapuheenjohtaja Pekka Lahti. Sitten olivatkin vuorossa hakemukseen puoltolausunnon antaneiden yhteisöjen edustajien puheenvuorot ja onnittelut. Ensimmäinen heistä oli Jämsän kaupungin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jyrki Niittymaa.  Tätä seremoniaa seuranneen musiikkiohjelman jälkeen laulettiin kaikki yhdessä Kuoreveden laulu ja nautittiin kakkukahvit!

Kuorevesi-Seura kiittää lämpimästi kaikkia hankkeessa mukana olleita, kaikkia esiintyjiä ja juhlan vieraita mukavasta yhdessäolosta!

Kesä jatkuu museolla

Sanajumalanpalveluksen järjestää seurakunta tutusti juhannussunnuntaina 26.6. kello 10. Sen toimittaa oma pappimme Pekka Ikonen ja kanttorina toimii Vesa Rekunen. Mukana on myös Kuoreveden kirkkokuoro ja kahvit tarjoaa uusin kyläyhdistyksemme Hallin seutu ry.

Koko perheen museopäivään kokoonnutaan lauantaina 23.7. kello 13 alkaen. Tapahtuman keskushenkilöksi on lupautunut taikuri Roope Ylitalo, joka hämmästyttää paikallaolijat musiikin ja muun reippaan ohjelman saattelemana. Luvassa on ainakin erilaisia pelejä ja leikkejä kaikenikäisille. Lisäksi seura tarjoaa makeaa ja suolaista suuhunpantavaa. Kannattaa siis suunnata museolle koko perhe!

Kotiseutumuseo on avoinna 29.6.–31.7.2022 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18, jolloin oppaana on paikalla toissa kesältä tuttu Ville Kirkinen. Savutuvan näyttely esittelee museon vintin kauniita ”Käsityön aarteita”. Esillä on myös tietoa ja kuvia Aune Laaksin elämästä.
Museoon on edelleen vapaa pääsy! Nähdään siis museolla!

Kotiseuturetkelle 3.8.

Kuorevesi-Seuran jäsenille tarkoitettu kotiseuturetki toteutuu kahden vuoden odottelun jälkeen Jämsään ja Jämsänkoskelle keskiviikkona 3.8. Tarkemman ohjelman saa seuran sihteeriltä, jolle myös pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 25.7. joko sähköposti eija.anttonen@outlook.com tai puhelin 045 159 0149. Tervetuloa mukaan isolle kirkolle!

Kuvia Immin päiviltä

Kuvat suurenevat klikkaamalla (sen jälkeen kuvaa suurentaa Ctrl + ja pienentää Ctrl -)